Apróságok, amiken elégedettség és bevétel múlik

Aki rövidtávú lakáskiadással szeretné kiegészíteni a jövedelmét, vagy ezt egy jó befektetésnek tekinti, választhat, hogy maga látja el azt a sok feladatot, amivel ez jár, vagy profira bízza az apartman üzemeltetést. Ha még nem döntötted el, melyiket választod, most megmutatjuk mi az, amit mi hozzá tudunk tenni az elégedettségedhez.

A rövidtávú lakáskiadásnál nem csak az a fontos, hogy minél nagyobb legyen a foglaltság. Legalább ilyen lényeges, hogy milyen vendégek bookolják a szállást, hiszen ez befolyásolja a bevételt is és az apartmannal kapcsolatos kiadásokat is. A bevételt egyrészt azért, mert a „jó” vendég hajlandó megfizetni a színvonalat, és kedvező véleményt is írni róla. A költségeket pedig azáltal, hogy egy minőségi vendég igényes, gondos és jobban vigyáz az apartman épségére.

A vendégekkel szerzett tapasztalataink alapján állíthatjuk, hogy az árral lehet szűrni a bérlők körét és a kártyás fizetéssel biztosítható, hogy a lefoglalt szállásra nagy arányban el is jöjjenek az utazók (kevés legyen az úgynevezett „no show”), de ezek mellett nagy szükség van a folyamatos kommunikációra is a foglalási folyamat során, amivel a problémás vendégek kiszűrhetők, illetve kezelhetők.

A másik nagyon fontos tapasztalatunk, hogy ha a lakással kapcsolatban merülne fel bármi probléma, azok java részét kezelni lehet a jó kommunikációval. Ki szereti, ha a bolhából elefánt lesz? Mi úgy látjuk, hogy egy jó üzemeltető feladata, hogy akár az elefántot is bolhává zsugorítsa, azaz ha valami probléma adódik, azt gyors reakcióval és jó kommunikációval elsimítsa és visszatornássza a vendég elégedettségét.

Figyelve a piacot, úgy látjuk, hogy a vendég elégedettségének az egyik kulcsa a tisztaság. Az előforduló panaszok fele a takarítás minőségével függ össze. Ezért kulcsfontosságú lehet, hogy a bérlőt valaki személyesen engedje be az apartmanba, hiszen még a leggondosabb takarításkor is könnyen ottmaradhat egy flakon, vagy elmaradhat a törölköző bekészítése. Az utolsó pillanatban is lehet még korrigálni és tenni azért, hogy a szállás bérlőjének jó élménye legyen érkezéskor. Ilyenkor van lehetőség a minőség ellenőrzésre, a vendég segítésére, irányításra és a pozitív visszajelzések kieszközlésére. Az úgynevezett „self check-in”, amikor a vendég egyedül érkezik az apartmanba, költség hatékonysága miatt elterjedt az üzemeltetők körében, de a bevezetése egyértelmű összefüggést mutat a visszajelzések romlásával és az apartmanban jelentkező problémák számával.

Egy lakásban, mindig történik valami, hiszen használják. A rövidtávú lakáskiadásnál komoly nehézség az apartman karbantartása, ami az üzemeltetőknél általában nem fér bele az üzleti modellbe, vagy a lehető leghátrébb szorul a fontossági sorrendben. A lakástulajdonosok és vendégek ugyanakkor kifejezetten érzékenyek a törött üvegekre, a csöpögő csapokra, a kiégett villanykörtékre, vagy a meleg víz hiányára. Rendszerint a tulajdonosok ezzel a területtel foglalkoznak a legkevésbé szívesen, és ez teljesen érthető. Éppen ezért, mi az Astoria Managemenet-nél ezt a feladatkört kiemelten kezeljük, saját, profi csapatot tartunk fenn a gyors és szakszerű beavatkozások érdekében.

Kapcsolatfelvétel

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kérdésed van, vagy ránk szeretnéd bízni lakásod kiadását, vedd fel velünk a kapcsolatot!